1991-ben Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a PRIMOM Alapítvány pályázat útján elnyerte a volt szovjet laktanya hasznosítási jogát inkubátorház céljára. Az ingatlan 11.000 m2 területe a város- centrumtól másfél, a vasútállomástól 2 km-re helyezkedik el, amely nagyon kedvezőnek tekinthető. Közúton jól megközelíthető, a tömegközlekedés nem igazán kedvező, de megoldott. Közművekkel jól ellátott, bővíthető kapacitással rendelkezik. Az ingatlanon található épületek több ütemben kerültek felújításra, valamint új létesítmények is épültek. Az I. ütemben egy kétszintes irodaépület (A) került felújításra, a II. ütemben pedig műhelyek (C, D, H) valósultak meg.

Az "A" épület átalakítása
Előtte….. Utána…

Műhelysor

merfoldko.gif (1748 bytes)III. ütemként 1994-ben került sor a 100 fő befogadására alkalmas konferenciaterem és a 200 m2-es kiállítócsarnok kialakítására, amely alkalmas az Alapítvány által szervezett rendezvények (kiállítások, vásárok, képzések, konferenciák, stb.) lebonyolítására, valamint cégprezentációra is. Ezeket a szolgáltatásokat kedvezményes áron vehetik igénybe a bérlők és a megye vállalkozói. A tetőtérben rendelkezésre áll egy vállalkozói klubhelyiség, amely barátságos berendezésével kiválóan alkalmas csoportépítő, személyiségfejlesztő tanfolyamokra.

A lovarda átalakítása
Előtte….. Utána…

A konferenciaterem kialakítása
Előtte….. Utána…

merfoldko.gif (1748 bytes)1995 augusztusában a PRIMOM Alapítvány megpályázott egy, a flamand kormány által inkubátorház fejlesztésre kiírt pályázatot. Alapos értékelés, valamint helyszíni szemlék után, a PRIMOM Alapítvány fejlesztési javaslatát fogadták el 1996. februárjában. A flamand támogatási alap - kiegészülve a Magyar Kormány helyi decentralizált területfejlesztési alapjával és az MVA/PHARE forrásokkal - két új épület megépítését tette lehetővé. Ezek közül az egyikben egy étterem is található, valamint irodák bérelhetők. A másik impozáns épület elnevezése: Flamand Üzleti Központ. Ebben az épületben 30 színvonalas iroda és tárgyalóterem található, célja nem kevesebb, minthogy a régióba vonzza az EU tagországainak vállalatait és helyet biztosítson a velük együttműködő hazai vállalkzásoknak is. Az exkluzív irodák, a lift és a mozgássérültek számára készült eszközök mind a bérlők kényelmét szolgálják.

Unió étterem

A felújítások több ütemben, az alábbi időpontokban és kapacitásokban realizálódtak:

Ütem megnevezése

Épület betűjele

Átadási időpont

Hasznos terület (m2)

I. ÜTEM

“A”

1992. január

545

II. ÜTEM

“C”,“D”,“H”

1992. július

1.137

III. ÜTEM

“L”

1994. május

600

IV-V. ÜTEM

“E”,“F”,“P”

1997. december

1.113

ÖSSZESEN:

3.395


Helyszínrajz